Nem csak kényelmes, a környezetet is védi: itt a menstruációs bugyi

“Vagány nő, felvilágosult és gondolkodó. Igyekszik mentesíteni az életét az eldobható eszközöktől és tudatos döntéseket hoz. Önmagára úgy tekint, mint önálló, semmihez sem hasonlítható identitás: igazi önmegvalósító” - ilyen a This is Redy nő, és ilyennek képzelem el a márka alapítóját, Molnár Dórát is.

Az ő fejéből pattant ki a This is Redy menstruációs bugyi ötlete – az eszközé, ami akkor még sem Magyarországon, sem a kontinensen nem létezett. Másfél évig dolgozott a terméken, tesztelte és fejlesztette. Nem designer, neki “csak” egy ötlete volt, amit mindenképpen meg akart valósítani. És sikerült.

Hogyan indult a Redy története? Csak nem úgy, hogy: megjött…?

De bizony! Megjött, és váratlanul ért, és amíg próbáltam a vért kimosni a fehérneműmből, bevillant, hogy miért nem létezik olyan bugyi, amit lehet menstruációhoz viselni? Ami nem ázik át, amit lehet egyéb eszközök nélkül is használni.

Ezen a kontinensen ilyen akkor még tényleg nem volt, úgyhogy elkezdtem kidolgozni. Nagyon elhivatott voltam, sok prototípus készült egy varrodával karöltve, mindent személyesen teszteltem. A legjobbat akartam.

Szóval van egy tök új termék a menstruációs piacon. Hogyan képzeljük el?

Mosható, újrahasználható bugyi, amit menstruációhoz viselhetsz. Betét és tampon nélkül, önmagában használható. Kényelmes, komfortos, amit szívesen viselhetünk mi, nők.

Az intim területtel közvetlenül érintkező anyagok biopamutból készülnek – ha engem kérdezel mást nem is lenne szabad használni. Ez a legbiztonságosabb textil, amiből fehérnemű készülhet. A flow típusunknál a töltőanyag, ami magába szívja a vért szintén biopamutból készül, a powernél egy olyan anyagot választottam, aminek a kezelése is nagyon egyszerű, jól illeszkedik az elvárásokhoz, semmi különöset nem igényel a tisztítása, 60 fokig mosható. Antibakteriális, megköti az esetleges szagokat. Pont erre lett kitalálva.

Fenntartható, praktikus, kényelmes – a márka 3 értéke közül melyikre vagy a legbüszkébb?

Hihetetlennek tartom, hogy csupán 5 menstruációs eszköz áll rendelkezésükre, holott a világon az összes nő érintett. Ezek egy része eldobható, más részük nem mindenkinek, nem minden élethelyzetben működhet.

Mindenáron olyan fehérneműt akartam, ami annyira kényelmes, hogy észre sem veszed, hogy extra anyagok kerültek bele. Ez sikerült, mert a vásárlók olyan visszajelzéseket adnak, hogy a This is Redy-vel olyan menstruálni, mintha meg sem lenne a menzeszük. Ezen kívül büszke vagyok rá, hogy fenntartható alternatívát adunk a menstruációs termékek piacán.

Mennyi ideig használható a Redy-bugyi?

A termék élettartama akár egy sima bugyié, évek. Ha gondosan mossuk, alacsony hőfokon, akkor sokáig velünk lesz. Már dolgozunk az új fazonokon, színeken és új típusokon is kísérletezünk. A cél az, hogy ne az legyen a hír, hogy “jé van menstruációs bugyi”, hanem az, hogy milyen szép új fazonnal jött ki a Redy.

Mik a kedvenc visszajelzéseid?

Hát, képzeld jött már tapasztalat vissza Spartan futásról, ami egy extrém futóverseny, kúsznak a sárban, ugrálnak, másznak. A lányok a verseny előtt alig 12 órával rohantak be hozzánk az irodába, mert mindkettejüknek aznap jött meg és teljesen véletlenül hallottak a bugyiról (közös a fodrászunk). Pont volt az irodában két példány, ami jó volt nekik méretben. Másnap írtak, hogy megmentette őket és imádták.

Külön siker, hogy megírják nekünk a vásárlók, mennyire szeretik a Redy-bugyit. Ez azért lehet, mert némi bizonytalanság mindenkiben ott motoszkál, aki még nem próbált menstruációs bugyit – aztán kellemesen meglepődnek, hogy ez tényleg működik.

(Nem, ezt nem szponzorált tartalom. És nem, még nem próbáltam a Redy-t, mert a szoptatás miatt nálam ez még mindig nincs napirenden. De ha visszakapom a testem, tesztelem. Egy barátnőm használja és imádja, én meg azt imádom, hogy a blogom egy szabad játszótér, ahol ezt is megmutathattam nektek, mert fontosnak érzem és lelkesít.)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük